Tips som underlättar flytt

Ska du snart flytta och vet inte riktigt i vilken ände det är bäst att börja? Kanske har du erfarenhet av tidigare flyttar som varit stressiga? Då kan denna text vara det du behöver. Här har vi samlat tips som underlättar flytten väsentligt.

Tänk på att det är mycket praktiska detaljer som ska ordnas innan flytten. För att ordna transport kan du klicka här för att komma till flyttfirma Skåne och boka tid. Kvalitetsflytt är en flexibel flyttfirma som kan hjälpa dig med alla delar av en flytt. Förutom transport av ditt bohag erbjuder Kvalitetsflytt även packhjälp, magasinering och städning.

Planera flytten

Att planera en flytt är viktigt för att du inte ska stressa sönder dig själv. Fundera på hur du kan underlätta flytten på bästa sätt. Det allra viktigaste är att börja planeringen tidigt så att du undviker onödiga panikåtgärder. Ett smart tips för att spara tid är att använda papperstallrikar att lägga mellan tallrikarna istället för tidningspapper. Dessa engångstallrikar är både billiga i inköp och går att använda på sommarens picknick. Ett annat tips är att fotografera hur sladdarna till hemmets elektronik är inkopplade. På så sätt underlättar du ordentligt när allting ska kopplas ihop i det nya hemmet.Tänk också på att packa ner verktygslådan sist och ha den i en tydligt markerad låda. Den kommer att behövas när du ska installera dig i ditt nya hem.

Så underlättar du flytten

  • Planera i god tid innan flyttdatum. Boka flyttfirma och börja packa flera veckor innan det är dags.
  • Märk flyttlådorna tydligt så slipper du leta efter det du behöver i flera timmar när du är på plats i din nya bostad.
  • Rensa ut och sälj saker så underlättar du packning och får samtidigt ett mer stilrent hem.

Börja packa tidigare än du tänkt

Tiden det tar att packa flyttlådor underskattas av många som flyttar. Många gånger blir även den som har en minimalistisk inredning chockad över hur mycket det är som ska packas ner. I ett traditionellt hushåll med flera personer kan packningen av flyttlådor ta flera arbetsdagar i anspråk.

Om du har ont om tid finns det flyttfirmor som erbjuder packhjälp men om du har tänkt göra det själv behöver du starta tidigare än du tror. Flera veckor innan flyttdatum gäller det att köpa in flyttkartonger och sätta igång. Ytterligare en fördel med att starta i god tid är att du då också har tid att rensa ut. Just flyttar brukar vara de tillfällen i livet då många passar på att göra en utrensning av prylar de inte använder. Startar du riktigt tidigt har du till och med möjlighet att lägga tid på att sälja saker begagnat och på så sätt få in extra pengar. Något som kan behövas vid en flytt som ofta kostar en slant.

Ytterligare en fördel med att börja packa tidigt är att du kan sortera lådorna och märka dem noggrant. Försök att ha en tydlig struktur på packningen. Lägg kökssaker i egna lådor och skriv kök på dessa. När du väl har flyttat och ska laga middag första gången kommer du att tacka dig själv. Det är ju inte kul att behöva ägna en timme åt att hitta lådan med kastruller och annat du behöver.