Inredning för alla tider

Att inreda ett hem är något som tar tid och kan vara riktigt svårt. Det är lätt att dras med i de senaste trenderna och några år senare står du där med ett omodernt hem igen. Knepet för att slippa hamna där är att istället inreda tidlöst.

Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna när det gäller inredning. I tidningar och magasin syns snygga möbler och de senaste trenderna byts ut på löpande band. Möbler är dyrt och tungt att köpa, därför kan det vara klokt att tänka tidlöst när möbler och inredning ska införskaffas.

Tidlösa möbler

De möbler som tar stor plats och är otympliga att flytta på är de som borde hålla längst. Det gäller att ha hållbara och snygga möbler som fungerar över tid och går att matcha med trendiga mindre prylar som är lättare att byta ut. En soffa i en neutral färg och form håller länge och går att matcha med kuddar i olika färger. Grått är ett exempel på en sådan färg som fungerar med det mesta och som alltid är trendig. En annan möbel som det är en fördel att tänka ”tidlöst” kring är matgruppen. Ett stort köksbord i trä går alltid hem. Det går att måla om med tiden men om så länge formen är stabil och neutral kan den fungera under många år i ett trendigt hem. Även större hyllor, som bokhyllor och annan förvaring, är det skönt att slippa byta ut och kånka på när trenderna ändras. En stor bokhylla i trä eller vit färg fungerar i de allra flesta hem, och genom att byta ut det som står i hyllan eller måla om den kan hela möbeln byta look utan att den behöver bytas ut.

Textilier som alltid passar

Gardiner, kuddar och mattor är sådant som är lätt att hitta i den senaste trendiga färgen eller det mest populära materialet. Det kan dock vara dyrt att byta ut vissa textilier för ofta, till exempel mattor och sängöverkast. Neutrala tyger utan massa mönster och struktur passar in i de flesta hem, särskilt om de har en neutral färg som går att matcha med det mesta.