Då ska du ha en drulleförsäkring

Kanske har du hört talas om drulleförsäkring och undrat vad det är och om det är nödvändigt när du ändå har en hemförsäkring? Men en drulleförsäkring ger inte samma skydd som du har i din hemförsäkring, utan det är ofta ett tilläggsskydd som du aktivt får välja. Det är lätt att tänka att billigast är bäst och att man vid tecknandet av försäkringen klickar bort allt som kostar extra utan en extra tanke. Så vad är egentligen en drulleförsäkring och vem behöver den?

Hand som håller röda träblock med försäkringsikoner. familj, liv, bil, resor, hälsa och husförsäkring ikoner, blå bakgrund, försäkringskoncept.I allmänhet har du nämligen inget skydd för dina saker om du själv varit en bidragande faktor då de skadades. Kort och gott så kan en drulleförsäkring ge dig ett skydd där du själv har varit i farten och kanske råkat skada dina saker, och på https://www.gofido.se/tillaggsforsakring/drulle/ kan du läsa mer om vad som gäller. Med en sådan hemförsäkring kan du välja de tillägg du behöver och hoppa över skydd för sådant som ej är relevant för dig.

Ha koll på ditt försäkringsskydd

Vad försäkringar täcker skiljer sig åt, så läs igenom vad som gäller för försäkringen och tilläggsförsäkringarna. Rätt försäkringsskydd kan ge dig en trygghet så att du slipper bekymra dig över saker som kan inträffa i framtiden, och i stället kan fokusera på dina DIY-projekt och det liv du vill leva. Om du är tankspridd eller vet att du ibland råkar klanta dig kan en drulleförsäkring vara en bra trygghet just för dig, eftersom det då kan vara lätt hänt att tappa mobiltelefonen eller råka spilla i datorn. Vid sådana tillfällen kan en drulleförsäkring vara behjälplig. Även om få cyklar Sverige runt så är det många som äger en cykel. Om du inte äger en cykel är det dock onödigt att indirekt betala för ett försäkringsskydd via hemförsäkringen. Men eftersom cyklar ofta bli stulna är det viktigt med ett försäkringsskydd om du har en, och det är då en fördel med en tilläggsförsäkring. Klicka inte bort tilläggsförsäkringar per automatik då de kan ge dig ett mer omfattande skydd baserat på de behov du har.