Bygg gäststugan i kvalitetstimmer

Om du äger ett fritidshus eller en villa och har en trädgård kan det vara en bra idé att bygga en gäststuga på tomten. En tanke när du ska ställa till med fest och inte har tillräckligt med sängplatser i huset eller när du kanske vill låta din tonåring flytta hemifrån utan att egentligen flytta hemifrån. Att satsa på rätt material till gäststugan är A och O.

Ett timmerhus i kvalitet är inte bara vackert, det är hållbart och stadigt och håller måttet i många år. Dessutom är det rejält charmigt med timmer på tomten. De är solida och ett mer naturligt sätt att anordna en gäststuga eller ett småhus på tomten än ett vanligt enkelt Attefallshus. Som Expressens artikel säger:

Attefallare, friggebod, lusthus eller kanske tonårsrum – det finns många goda skäl att komplettera bostaden med en fristående stuga

Tänk bara på bygglovet!

Vad är timmer?

Att bygga ett hus av timmer innebär att man använder sig av lång och gammal kunskap där man vet att kvalitet lönar sig. Med timmer får du inte bara ett starkt hus, du kan även skräddarsy huset precis som du vill och få en gäststuga som sticker ut ur mängden. Många tänker kanske att timmer innebär de gamla jaktstugorna från Alperna men idag kan ditt timmerhus se ultramodernt ut om du så vill.

Kvalitetsvirke

Timmerhus byggs snabbt och snickras ihop med grova plankor från trädstammar. Virket ger en naturlig look med träets ådror. Timmervirke finns främst som gran eller tall och existerar i flera klasser. Kvaliteten på timmer anses vara bättre än massaved. Det är klassningen som avgör priset.

Behåll träet som det är eller måla det i någon fin färg som passar till övriga huset. Din gäststuga kommer garanterat få många avundsjuka blickar. Ett gästhus används ofta flitigt av olika människor så ett slitstarkt timmer garanterar garanterad tålighet.