Skadedjur och ohyra hemma

Skadedjur är inget någon vill ha hemma, eller för den delen på jobbet. Men hur blir du av med till exempel kackerlackor och annan ohyra?

Nej, ingen vill väl stöta på en kackerlacka i skafferiet eller någon annanstans i köket. Men dessvärre har denna insekt blivit allt vanligare i Sverige de senaste åren, och det är en riktigt tålig variant av skadedjur, så det kanske inte alltid är så lätt att helt bli av med den. Så, vad kan du göra? Genom att sätta ut kackerlacksfällor från skadedjursbutiken fångar du snabbt insekterna genom att dessa avger feromoner som lockar till sig kackerlackorna, och sedan fastnar dessa på de klistriga plattorna inuti.

Ta hand om skadedjur ­– på rätt sätt

En man i Australien försökte desperat att bli av med kackerlackor i sitt hus, genom att använda en sprayflaska som eldkastare. Dessvärre råkade han tänka eld på hela huset som sedan exploderade. Mannen förblev turligt nog oskadd, även om huset är helt trasigt. Mer om detta går det att läsa om i en artikel i Metro.

Är du osäker på kackerlackor och om du har fler än en hemma, tänk då på detta:

Hittar man en finns det nästan säkert fler, och därför behöver man hitta var de har sitt bo. Det är oftast i ett hål i väggen. Antingen följer man kackerlackorna eller spår, som kackerlackornas spillning. De ser oftast ut som små, bruna fläckarExpressen

Se även till att städa ordentligt, ta dig igenom alla skåp och diska allt. Inga kvarlämnade smulor får finnas, det kan ätas upp av en kackerlacka. Och vill du läsa mer om denna naturens återanvändare, går det att läsa ett rätt så intressant reportage om kackerlackor här.