Årets trender inom inredning

Istället för att göra en omfattande renovering går det att med enkla medel förnya känslan i hemmet. Nya gardiner, mattor, ljuslyktor och handdukar skapar en helt ny känsla på ett ögonblick.

När du vill förnya ditt hem finns flera smarta inredningstips att ta till. Att följa inredningstrender behöver inte betyda en totalrenovering med ommålning och nya golv. Om du istället väljer att byta ut inredningsdetaljer som en gardin eller matta förändras hemmet omedelbart. Hos Nolhagahem.se hittar du inredningsdetaljer för alla smaker.

Inredningstrender i år

90-talet gör comeback som en av de hetaste inredningstrenderna. Trenden innebär att färgglada mönster, svampmålade väggar och glasbord är tillbaka men i en modifierad version. De svampmålade väggarna drar mer åt kalkfärg och det handlar om att dekorera med enstaka 90-talsdetaljer. Högblanka och rostfria ytor ligger rätt i tiden liksom detaljer i gult. Även naturmaterial som rotting är trendiga och kan gärna kombineras med mörkgröna växter; både konstgjorda och levande växter.

Torkade växter och småbord är andra viktiga inredningstrender just nu. Passa på att ta en promenad i skogen och plocka en blombukett som du torkar och sedan placerar i en vacker vas. Vaser och andra prydnadsföremål får gärna vara i rå keramik som är en het trend. Figuriner och även abstrakta objekt är också inne just nu. Placera flera objekt tillsammans för att skapa ett stilleben. Vad gäller färgskalor är mjuka pasteller och neutrala färger trendiga. Greige är en populär färg som är en blandning av grått och beige. Kombinera det neutrala med enstaka färgklickar.

Har du detta hemma?

  • 90-talet gör comeback i modifierad form.
  • Detaljer i gult.
  • Torkade växter.
  • Rå keramik.
  • Figuriner och abstrakta prydnadsfigurer.
  • Pasteller och neutrala färger.

Det finns med andra ord mycket att välja på för den inredningsintresserade. Oavsett trender är det viktigt att utgå från eget tycke och smak och välja de trender som passar i det egna hemmet. Fördelen med att endast byta ut inredningsdetaljer är att det går enkelt att ändra om det är något du inte trivs med. En omfattande renovering av väggar och golv går inte lika enkelt att ändra och kostar betydligt mycket mer!