Så blir din ombyggnation av köket bra

En helrenovering av köket är en stor process och det är många val som ska göras. Ett val som är viktigt är bänkskivan, lägg extra tid på att hitta en bra sådan. Planering är a och o för att lyckas och att få ett kök som är till belåtenhet.

När du ska renovera och bygga om köket från grunden är det du som bestämmer hur resultatet ska bli. Ett tips är att planera efter ditt rörelsemönster och dina behov. Vissa val är viktigare än andra och du ska lägga tid och energi på att hitta en funktionell men samtidigt snygg bänkskiva. En bänkskiva har en stor påverkan på kökets helhetsintryck. På Kitchens kan du hitta olika bänkskivor till ditt framtida kök. De kan även hjälpa dig i ditt val genom att svara på frågor och funderingar. Det finns olika material och alla har sina fördelar och nackdelar. Därför ska du utgå från dina behov när du väljer bänkskiva. Det finns bland annat bänkskivor i komposit, natursten, keramik, granit, marmor och i rostfritt. Bänkskivor i granit och komposit är populära val och är material som håller i många år med lite underhåll.

Tips för en lyckad köksrenovering:

• Planera allt grundligt.
• Välj bänkskiva efter behov.
• Tänk på placeringen av spis, diskho och kyl.
• Satsa på förvaring.
• Beräkna alla kostnader och gör en budget.

Planering är nyckeln för en lyckad renovering

Vid en total renovering av köket är planeringen a och o för att det ska bli ett lyckat resultat. En helrenovering är en omfattande process, välj därför hantverkare som är pålitliga och bra. Logistiken i köket är oerhört viktig och det ska gå att arbeta smidigt och enkelt utan att krocka med någon om det är flera personer i köket. Placeringen av diskho, spis och kyl har stor betydelse eftersom du använder dessa stationer ofta och i samband med varandra. En annan bra sak att ha i åtanke är ljusinsläppet och belysning. Tänk efter hur ljuset faller in i köket och installera bra belysning för att kunna se när du jobbar i köket. När det kommer till inredningen är ett tips att våga använda olika material och färger.