Inred badrummet med enkla medel

Ett rum i huset som inte får så mycket uppmärksamhet är badrummet. Dock behöver det vara varken dyrt eller svårt att göra detta rum lite mer hemtrevligt. Med lite enkla knep och kreativa idéer kan även detta rum få ett lyft.

En helrenovering av badrummet kan bli en kostsam historia. Men att enbart ändra eller lägga till lite nya färgrika detaljer kan ge en helt ny känsla. Det finns ett brett utbud av badrumsinredning på både nätet och i olika inredningsbutiker. Något som är värt att komma ihåg är att även inredning som inte är avsedd för badrummet kan passa bra där ändå. Något som ofta glöms bort.

Skapa rymd med tavlor på väggarna

Ibland fungerar det som är annorlunda bäst. Vi ser ofta inte tavlor på väggarna i badrummet, även fast tavlor förmedlar olika känslor och skapar trivsel. Prova dig fram. Beroende på hur stort ditt badrum är kan du experimentera med olika storlekar. Har du kakel på väggarna i badrummet är det enkelt att fästa tavlorna med dubbelhäftande massa. Det finns att köpa i olika hobbyaffärer. Har du ett väldigt stort badrum kan det även vara en idé att ställa en stor tavla på golvet. Låt även kreativiteten flöda gällande val av ramar. Ramar av olika tjocklek och färger fångar uppmärksamheten och gör åskådaren nyfiken. Det gör badrummet mer intressant. Ett tips är att rama in spännande vykort av olika slag. Det kan också vara roligt att ha några små tavlor i badrumsskåpet. Inred på ett sätt som inte förväntas. Det gör badrummet mer spännande. Du kan även hänga upp en extra spegel på väggen för att skapa en illusion av att badrummet är större.

Billiga lösningar för ett mer inbjudande badrum

  • Byt ut duschdraperiet. Prova något nytt spännande mönster.
  • Inred med växter. Succulent-plantor trivs i den fuktiga miljö som är på badrummet. Annars funkar även plastväxter bra på badrummet.
  • Använd doftljus och rökelse. Ett badrum som luktar gott är så mycket trevligare att besöka.
  • Ha handkräm bredvid handtvålen. Det är viktigt att återfukta händerna och det skapar även en lyxig känsla.