ROT-avdrag för badrumsrenovering?

Det är många som blivit besvikna på senaste tidens sänkning av ROT-avdraget. Men misströsta inte, för ROT finns fortfarande kvar! En populär anledning att utnyttja ROT brukar vara när det är dags för badrumsrenovering, för trots att vi gillar att fixa det mesta själv så är det bra att låta hantverkarna sköta badrummet!

Okej, så om vi ska låta hantverkare göra ett utomordentligt jobb i vårt badrum, vilka kan vi då rekommendera? Lisana Bygg och Badrum är ett självklart alternativ till dig som vill att proffs ska entra ditt badrum och göra sin magi. De är särdeles proffs på vad de gör och har inte gjort oss besvikna!

Det här gäller vid badrumsrenovering

För det första är det bra att känna till hur ROT-avdraget dras man ska anlita någon för renovering hemma:

”Du som köper rot- eller ruttjänster ansöker inte själv om rot- eller rutavdraget. Det gör den som har utfört arbetet. Hen drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort.” Skatteverket

Nu senast sänkte man dock avdragsrätten för ROT, vilket medförde att många mindre småföretag var tvungna att lägga ner sin verksamhet. Här kan du läsa om hur populärt det var att göra avdrag för ROT och RUT under förra året, vilket är lite rolig läsning för oss som gillar hantverk.

Andra bra saker att tänka på är att göra badrummet familjevänligt. Det är lätt att glömma barnen när man renoverar badrummet, och många vill göra det till en exklusiv plats för rekreation. Men barnen behöver mjuka textiler att ramla på, och handfat som är tillgängliga för alla familjemedlemmar. Annars, låt kreativiteten flöda!