Glasa in altanen för att skapa ett uterum

Något som blivit allt trendigare är att glasa in sina altaner och balkonger för att på så vis skapa vad som kallas ett uterum. Ett rum där du kan odla växter och spendera tid helt oberoende av vilket väder det är utomhus. Men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du börjar bygga om, såsom att skaffa bygglov till exempel.

När du funderar på att glasa in din altan finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på innan du sätter igång med byggandet. Har du till exempel skaffat tillstånd för bygget och kan det vara så att du behöver kontakta en bra glasmästare runt Borlänge för att ens komma igång med inglasningen? Här är alla tips du behöver tänka på innan du sätter igång. I denna video får du bland annat information om bygglov och om vad som gäller, eller inte gäller:

Inred det inglasade uterummet rätt

Något som kan vara bra att tänka på när altanen äntligen är inglasad är dess inredning. Vilken känsla vill du förmedla? I Expressen tipsar man bland annat om att börja med att ta dig en funderare över hur du vill använda rummet, ska du till exempel kunna använda det hela året om ska du inte glömma bort att isolera det också. Ett oisolerat uterum blir, precis som en oinglasad altan, bara mysig att spendera tid på under sommarhalvåret när luften är ljum. Likaså kan det vara bra att tänka till kring hur du ska inreda rummet, vilken stil ska du satsa på? Försök undvika att blanda olika stilar och skapa i stället en enhetlig look som är genomgående för hela utrymmet, det ökar chanserna till att du vill spendera mer tid här. Strunta även i rådande trender, inred så som du tycker är fint så kommer du definitivt att använda rummet mer och få glädje av det längre!